Produkter vi anbefaler

Oct 15, 2020

Produkterne der anbefales på denne side, er i samarbejde med producenterne og Juviva Fysioterapi er affiliate partner med producenterne. 

 

FOAMROLLERS


De fleste ved hvad massage er. Det løsner dine spændte og ømme muskler. Det mest ideelle er at få en behandler til, at behandle dine ømme muskler. Men hvad hvis du ikke har tid eller råd til at få regelmæssig behandling? 

Vi samarbejder med Abilica, som er Nordens førende indenfor motionsudstyr til hjemmetræning. Se deres udbud af foamrollers her: KLIK HER

 

Kettlebells


En kettlebell er en håndvægt som ligner en kanonkugle med et håndtag på toppen. En kettlebell håndvægt er et utroligt fleksibelt redskab som du kan bruge til at forbedre din kondition, din styrke og mobilitet. En kettlebell passer fantastisk til Juviva Fysioterapis Online kettlebelltræningsprogram: SE MERE HER -KLIK HER

Vi...

Læs mere

Sådan forbrænder du 1000 kalorier på 30 minutter

Aug 27, 2020
 
Alle disse løgne...

Top 2 løgne om kost og vægttab afsløret...
 


Jeg er så træt af at se medierne sprede løgne omkring kost og vægttab.

Det gør ondt helt ind til knoglerne, at se folk kæmpe med vægttab og hvad de må spise/ikke må spise, fordi alle disse løgne spredes af medierne.

Men det slutter i dag. Jeg vil afsløre nogle af de største løgne jeg oplever folk møder, når det drejer sig om kost og vægttab i dette opslag.

Her får du 2 af de største løgne jeg er stødt på igennem tiderne:

Løgn #1:
Spis mindre, skær ned på dine kalorier, pas på dine portionsstørrelser. Det er rådene vi har fået at vide de sidste 50 år. Men rådene har ikke virket.

Hvorfor virker det ikke?
Den vigtigste årsag til at det ikke virker er, at reducere du antallet af "kalorier ind"...
Læs mere

19% får lyskeskader

Jun 25, 2020

Lyskeskader udgør op til 19% af alle skader i sportsgrene der involverer mange accelerationer og decelerationer samt retningsskift.

Smerter og ondt i lysken er ubehag i dette område. Smerten resulterer typisk fra en skade forårsaget af fysisk aktivitet, såsom fodbold eller løb. Fibersprængninger i musklerne i lysken er en af de mest almindelige skader blandt sportsudøvere. Lyskesmerter er et almindeligt symptom og kan ske for enhver.

Den mest almindelige årsag til lyskesmerter stammer fra muskler, ledbånd eller sener i lysken. Denne type skade opstår oftest hos sportsfolk.

LÆR MERE OM VORES 4 UGERS GENOPTRÆNING/TRÆNINGSPROGRAM FOR LYSKESMERTER

Hofte og bækkenområdet er et stærkt og stabilt område - kroppens anker - et område som sjældent udsættes for brud og fejlstillinger. Men grundet de mange muskler og ledbånd, som krydser området ses der tit...

Læs mere

Overvægtig? Det er ikke din skyld!

Jun 18, 2020

Et spørgsmål du bør stille dig selv er:
Hvad regulerer fedtophobning?

To faktorer bestemmer i bund og grund hvor meget fedt vi ophober, begge er relateret til hormonet insulin.

- Første faktor: når insulin er eleveret ophober vi fedt i vores fedt væv. Når insulin niveauet falder frigiver vi fedt fra fedtvævet og forbrænder det som energi.

- Anden faktor: vores insulin niveau er i det store hele styret af de kulhydrater vi spiser - ikke udelukkende. 

Jo flere kulhydrater vi spiser og jo lettere de er at fordøje og jo sødere de er, jo mere insulin udskiller vi. Det betyder at insulin niveauet i vores blod bliver større, som så øger mængden af fedt i vores fedtvæv. Kulhydrater producerer insulin som producerer fedt.

Med andre ord hormoner, enzymer og vækstfaktorer regulerer vores fedtvæv, som de gør med alt andet i den menneskelige krop. Vi bliver...

Læs mere

Fantastisk at løbe...MEN 79% får skader!

Jun 11, 2020

Vidste du at:

  • 79% af ALLE løbere bliver skadet hvert år!
  • For hver 100 timers løb, sker der 1 skade!
  • Den gennemsnitlige løber mister 5-10% af træningen grundet skader!
  • 50% af skaderne er gamle skader der bryder op igen!

Det er fantastisk at løbe...MEN. 79% af ALLE løbere får skader.

KLIK HER HVIS VI SKAL HJÆLPE DIG MED DINE LØBESKADER

At løbe er fantastisk. Det kan være du løber fordi det gør dig godt i hovedet, i kroppen, det kan være du jagter en specifik tid på en specifik distance.

De fleste løbere er ikke i balance og ved mere om deres løbeapp eller de nyest løbesko.

Hvis du ikke tror mig kan du prøve at udføre følgende øvelse.

Væg squat testen

Stop nu med at læse. Luk din computer ned. Prøv test. Den vil maksimalt tage 1 minut at udføre. Ja, det er dig jeg taler til Stop med at læse og...

Læs mere

Op til 10% får hælspore/fasciitis plantaris

Jun 05, 2020

Hælspore eller Fasciitis plantaris

Hælspore og fasciitis plantaris forveksles ofte med hinanden.

En hælspore er en knoglegevækst under hælen. Når en sene eller et ligament glider over en knoglegevækst kan det forårsage inflammation og smerter. Sportsudøvere med tidligere skader eller irritationer i senens tilhæftning til knoglen har en højere risiko for at få en hælspore. 

Årsag til skaden:

Irritation af svangsenen (fasciitis plantaris) og dens hæfte under hælen. Ubehandlede mindre skader på hælknoglen. Knoglegevækst på hælens spids.

Tegn og symptomer:

Smerte og ømhed på undersiden af hælen. Muligvis en følelse af noget der skuer eller klikker når senen glider på hælsporen. 

Mulige komplikationer hvis problemet ikke håndteres:

Hælspore kan forårsage skade på selve fascitiis...

Læs mere

Pas på de små knæ - knæsmerter hos unge sportsfolk (9-15 år)

May 29, 2020

Osgood Schlatter knæsmerter hos ungesportsfolk (9-15 år) 

Hos børn i alderen 9-15 år (især drenge) kan aktiviteter med gentagne knæbøjninger forårsage irritation af det område hvor knæskallens senen hæfter på underbenet (se nedenstående billede). 

Når denne skade opstår kaldes det et Osgood Schlatter syndrom.

Skaden opstår typisk på grund af følgende 2 årsager. 

  1. Enderne af børns knogler er stadigvæk i en vækstfase og er endnu ikke helt hærdet. Det betyder at de voksende knogler er mere modtagelige for skader i og omkring væv der trækker i det sårbare vækstområde.
  2. Når børn periodevis får vækstspurter, vokser børnenes knogler hurtigere end muskelsenerne gør, hvilket kan gøre muskelsenen strammere og derfor skabe mere træk på de sårbare...
Læs mere

90% af alle ankelskader sker på anklens yderside.

May 22, 2020

Skader på anklens yderside

Når jeg tænker tilbage til på de år hvor jeg spillede, kan jeg huske mange tilfælde hvor jeg vred rundt på mine ankler. Heldigvis for mig overlevede mine ankler, men mange af dem jeg spillede sammen med døjede med alvorlige skader i lang tid.

90% af alle ankelskader sker på anklens yderside. Man regner med at 7-10% af alle besøgende på landets skadestuer, kommer grundet ankelskader.

Ankelskader på yderside opstår altid som følge af et traume. De fleste ankelskader opstår grundet sportsaktiviteter. Derfor er aldersgruppen for denne skade typisk under 35 år.

Ud af de 7-10% som kommer på skadestuen med en skade på anklens yderside har 16% til 30% også en fraktur (brud på knoglen) på den nedre del af lægbenet og/eller lilletåens knogler.

Det ledbånd der "normalt" sker skade på er det forreste...

Læs mere

70% over 50år har "slidgigt" i knæene.

May 15, 2020

Slidgigt i knæet 

Du vil med stor sandsynlighed opleve knæsmerter på et tidspunkt i dit liv. Knæsmerter ligger højt på listen over de mest almindelige områder som folk søger behandling for. 

  1. Lændesmerter 18-35%.
  2. Nakkesmerter 12-20%.
  3. Skuldersmerter 8-22%.
  4. Knæsmerter 10-21%.

Smerter i knæet stiger med alderen. 10% af folk i alderen 40-50år oplever knæsmerter. Dette tal stiger til omkring 25% i 70års alderen. 

Knæsmerter og nedsat funktion omkring knæene, kan hurtigt medføre at din gang bliver påvirket. Hvis du begynder at halte grundet knæsmerter kan det påvirke andre områder i din krop, såsom dine hofter og ryg. Daglige aktiviteter som at skulle rejse sig fra siddende stilling, gå ned i hug eller gå op og ned ad trapper.  

KLIK HER HVIS VI SKAL HJÆLPE DIG MED DINE KNÆSMERTER

Slidgigt eller...

Læs mere

13% får skader i læggen.

May 08, 2020

Vi er meget afhængige af underbenene når vi skal bevæge os, især når vi skal lave bevægelser som kræver eksplosive bevægelser og udholdenhed. 

Lægmuskulaturen er en vital del af underbenet i aktiviteter med vægtbærende elementer. Skader på læggen påvirker mange forskellige sportsdiscipliner og aldersgrupper (hyppigst blandt midaldrende motionister).

KLIK HER FOR AT SE HVORDAN VI KAN HJÆLPE DIG AF MED DIN LÆGSKADE

De typiske sportsgrene der oplever lægskader er sportsgrene, som involverer eksplosive løb eller øget volumen af løb, acceleration og deceleration. Derudover i sportsgrene hvor udmattelse indtræffer under udførelse af træning eller konkurrence. 

Skade på lægmuskulaturen er en almindelig forekommende fiberskade og hvis den ikke håndteres korrekt og hurtigt nok, er der i høj grad risiko for tilbagefald...

Læs mere
1 2
Close

50% Fuldført

Kan du lide vores blogindlæg og vil du gerne have de nyeste opdateringer, så tilmeld dig her.

Du kan booke din GRATIS telefoniske konsultation på næste side ;)