JUVIVA ONLINE FYSIOTERAPI

Ring +45 22 89 50 01 Log på

Sådan forbrænder du 1000 kalorier på 30 minutter

 
Alle disse løgne...

Top 2 løgne om kost og vægttab afsløret...
 


Jeg er så træt af at se medierne sprede løgne omkring kost og vægttab.

Det gør ondt helt ind til knoglerne, at se folk kæmpe med vægttab og hvad de må spise/ikke må spise, fordi alle disse løgne spredes af medierne.

Men det slutter i dag. Jeg vil afsløre nogle af de største løgne jeg oplever folk møder, når det drejer sig om kost og vægttab i dette opslag.

Her får du 2 af de største løgne jeg er stødt på igennem tiderne:

Løgn #1:
Spis mindre, skær ned på dine kalorier, pas på dine portionsstørrelser. Det er rådene vi har fået at vide de sidste 50 år. Men rådene har ikke virket.

Hvorfor virker det ikke?
Den vigtigste årsag til at det ikke virker er, at reducere du antallet af "kalorier ind" medfører det en reduktion i den metaboliske rate (din forbrænding) og dermed antallet af kalorier du forbrænder.
En reduktion på 30% i kalorieindtaget, bliver hurtigt mødt af en 30% reduktion i din metaboliske rate (din forbrænding). Resultatet er at du over tid ikke taber dig og ikke kan holde dit vægttab.

Sandheden:
The Women’s Health Initiative var et af de vigtigste og mest ambitiøse vægttabsforsøg der nogensinde er lavet.

Forsøget var et randomiseret forsøg som involverede næsten 50,000 kvinder og som undersøgte effekten af en kost med lavt fedtindhold og lavt kalorieindhold i forhold til et vægttab.

Gennem intensiv rådgivning, bliv kvinderne rådgivet til at reducere deres daglige kalorieindtag med 342 kalorier og øge deres fysiske aktivitet med 10%. Forskerne forventede et vægttab på 16 kilo om året.

Men resultatet var ekstremt skuffende. Trods god compliance, førte kaloriereduktionen og øget fysisk aktivitet ikke til vægttab over en 7 års periode. Ikke et eneste kilo.

Løgn #2:
Mad med højt fedtindhold er usundt.

Ubegrundet frygt:
Der er ingen grund til at frygte fedt. Mad med højt fedtindhold er godt for selv folk med sukkersyge ifølge et svensk forsøg med 61 patienter:

Diabetespatienter som blev udvalgt til at følge en kost med et højt fedtindhold forbedrede deres blodsukker, deres kolesterol og kunne reducere deres sukkersygemedicin.

Patienter som blev udvalgt til at følge en kost med lavt fedtindhold fandt ingen forbedringer.

Det er ingen overraskelse. Tidligere forsøg har vist lignende resultater. Fedt er godt for helbredet. Fedt er faktisk essentielt for et godt helbred.

Sandheden:
I et forsøg frigivet i 2014 i "the journal Metabolism" fandt, Heidi Silver, Ph.D., R.D., Kevin Niswender, M.D., Ph.D., og deres kollegaer, at 144 kvinder som spiste en balanceret kost med højt fedt indhold forbedrede deres kropssammensætning, inflammationsniveau blev reduceret og deres hjerte/kredsløb blev forbedret.

Kvinderne i forsøget spiste en kost som indholdt 1/3-del mættet fedt (som findes i ost, smør og kød), 1/3 -del enumættet fedt (som findes i olivenolie og nødder), og 1/3-del flerumættet fedt (som findes i fed fisk).

Efter 16 uger, var kropsfedtet reduceret, muskelmassen øget og blodprøver viste inflammationstal der var reduceret. Blodtrykket var også reduceret markant.

Se om vi kan hjælpe dig her - klik her:

 – her: Juviva Fysio.

2 ud af 3 kontoransatte oplever smerter på daglig basis!

HAR DU BRUG FOR HJÆLP? KLIK HER
Close

50% Fuldført

Kan du lide vores blogindlæg og vil du gerne have de nyeste opdateringer, så tilmeld dig her.

Du kan booke din GRATIS telefoniske konsultation på næste side ;)